Företagslån trots betalningsanmärkning

Låna pengar till företaget trots betalningsanmärkningar. En fråga som ibland kommer upp är om det går att få ett företagslån trots betalningsanmärkningar? Till en början är det viktigt att nämna att det aldrig är en bra idé att dra på sig betalningsanmärkningar.

Dessa kan bland annat leda till att man i framtiden får svårt att teckna abonnemang eller köpa någonting på avbetalning. Även antalet banker och andra långivare som är intresserade av att erbjuda ett lån minskar drastiskt.

Med allt detta sagt så kan det vara bra att veta att det idag faktiskt finns flera långivare som beviljar företagslån trots betalningsanmärkningar, detta förutsatt att verksamheten i övrigt ser bra ut.

Jämför företagslån via Krea

Vad är en betalningsanmärkning?

Vad är en betalningsanmärkning egentligen? En betalningsanmärkning är ett tecken på att någon, det kan vara en privatperson eller ett företag, inte har skött sina betalningar.

För privatpersoner och enskilda näringsidkare finns anmärkningen kvar i 3 år och för företag (juridiska personer) ligger den kvar i 5 år.

Är man osäker på om man har en anmärkning ska man vända sig till ett kreditupplysningsföretag för att undersöka detta närmare.

Jobba bort aktivt skuldsaldo och undvik att få fler anmärkningar

Bankerna och kreditföretagen som erbjuder lån till företag som har betalningsanmärkningar försöker ofta göra en helhetsbedömning av företaget. Bland det viktigaste man kikar på är hur företagets förmåga att sköta framtida betalningar ser ut.

Vill man öka sina chanser är en viktig början att se till få bort alla öppna anmärkningar. Om du eller ditt företag har ett skuldsaldo hos Kronofogden som är aktivt blir det mycket svårt att få igenom ett företagslån.

Annat viktigt att tänka på är att försöka undvika att företaget får fler anmärkningar. En eller ett par enstaka betalningsanmärkningar går att förklara. Det händer ju trots allt att även stora företag råkar ut för detta, men en stor bunt med anmärkningar spridda över en lång period ger inget vidare seriöst intryck.

Om möjligt, försök visa mycket framförhållning. Har ditt företag till exempel obetalda skulder till leverantörer ska man kolla om det går att göra nya betalningsplaner i stället för att dessa ska bli till nya anmärkningar som kommer att belasta företaget och dess kreditvärdighet ännu mer i framtiden.